Беспалий припускає, що 29 серпня парламент попередньо схвалить законопроєкт про недоторканність

Беспалий припускає, що 29 серпня парламент попередньо схвалить законопроєкт про недоторканність

Політичний експерт, народний депутат попередніх скликань Борис Беспалий припускає, що 29 серпня парламент попередньо схвалюватиме законопроєкт про недоторканність. Про це він заявив у ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Борис Беспалий зауважив, що Зеленський не відкликав законопроєкт Петра Порошенка про недоторканність, а навпаки, визначив його як невідкладний.

"Залишилося тільки дві стадії: попереднє схвалення, на яке потрібно 226 голосів, і остаточне схвалення – 300 голосів, але на наступній сесії. Але там дата введення закону в дію – 1 січня 2020 року, – зазначив експерт. – Це означає, що до 1 січня його треба прийняти 2 рази на різних сесіях, підписати і оприлюднити. Тому що інакше скажуть: ой, дата прострочена, ми не розрахували, давайте все спочатку".

Виходячи з цього, експерт припускає, що вже цього місяця в парламенті мають попередньо схвалити законопроєкт.

"Я думаю, що вони 29-го (серпня – ред.) на першій сесії зобов’язані прийняти його попереднє схвалення з тим, щоб до 1 січня проголосувати його в цілому, – вважає Борис Беспалий. – Це дуже чіткий індикатор правдивості. Якщо вони так не зроблять – пиши пропало, мораль можна множити на нуль. Це буде показник їхньої щирості".

Сьогодні на брифінгу представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомив, що 29 серпня парламент розгляне законопроєкт про зняття депутатської недоторканності на першому засіданні Верховної Ради ІХ скликання.

На фото Борис Беспалий