Чи потрібно змінювати косметику залежно від сезону — пояснює косметологиня

Чи потрібно змінювати косметику залежно від сезону — пояснює косметологиня

Про те, що варто робити з косметикою а що ні, та як доглядати за шкірою, говорили в ефірі Радіо Промінь з косметологинею Юлією Меланевською.

Чи можна залишати макіяж на ніч?

Враховуючи стан шкіри і самопочуття, ми можемо десь полінуватися, але це не буде нам на користь. Доки ми молоді, чарівні, красиві — є резерви у організму, ми можемо це проігнорувати. Але потім воно може вилізти "боком", наприклад, таким чарівним на ранок червоним прищем.

Чи можна очищувати обличчя засобами на спирту?

Ні, бо спирт пересушує шкіру. Ми можемо ніби очищувати обличчя "до скрипу", але це може викликати пересихання шкіри. Далі буде почервоніння та інші глибокі проблеми.

Навіщо йти до косметолога?

До косметолога слід іти, коли є проблеми.

Якщо ми говоримо про підлітків, про дівчат — там вже є розширені пори, тому що змінюється гормональний фон. Тому якщо ми в підлітковому віці бачимо якусь проблему, тоді це є сигналом, щоб звернутися до спеціаліста.

Коли ж ми бачимо, що немає нічого на обличчі, що б нас турбувало — то все ж адекватний захист, навіть від сонця, потрібно надати. Треба захищати шкіру від агресивного зовнішнього середовища.

Чи треба змінювати косметику в залежності від сезону?

Так. Косметика змінюється, і потреби шкіри від сезону теж змінюються. Відповідно до цього ми й підбираємо.

Захист у вигляді крему з SPF — він потрібен і влітку, і взимку, тому що ультрафіолетові промені шкодять і влітку, і взимку.

На теплу пору року підійде більш легкий захист, легші текстури.

Фото pixabay.com