Організаторка "TEDxYouth@Kyiv 2019": кожна проблема — це виклик для саморозвитку

Організаторка "TEDxYouth@Kyiv 2019": кожна проблема — це виклик для саморозвитку

Уроки та висновки, які слід виносити з життєвих негараздів, розкриють перед учасниками молодіжної конференції TEDxYouthKyiv спікери, які самі пройшли шлях від проблем до успіху. Співорганізаторка конференції “TEDxYouthKyiv: Святкувати проблеми” Юлія Найдич, співзасновниця компанії “nuka” Катерина Михалко та виконавча директорка фундації DEJURE Ірина Шиба розповіли про майбутню конференцію в ефірі програми "Активізація" на Українському радіо.

0:00 0:00
10
1x

Святкувати проблеми — тема цьогорічної конференції TEDxYouthKyiv. За словами організаторів, вона — про непередбачувані, несправедливі та майже безвихідні ситуації, в які ми потрапляємо.  Ми їх, можливо, ненавидимо та намагаємося уникати, але саме вони штовхають нас розширювати власні межі можливостей. 

Чому людям слід навчитися святкувати проблеми, пояснює на прикладі своєї діяльності Ірина Шиба:

"Одним з напрямків роботи нашої організації є робота з неповнолітніми, які є в конфлікті з законом. І ми якраз протягом трьох років вже розповідаємо про те, що якщо ця дитина зіштовхнулася з проблемою, то не потрібно ставити на ній хрест, забувати про неї, а потрібно допомагати їй це подолати і йти далі. І що кожен має право на помилку і право навчитися з неї, як ми всі вчимося. Тому ми насправді дуже зраділи в команді, коли побачили тему, і зрозуміли, що у нас є багато однодумців".

Катерина Михалко впевнена, що проблеми та перешкоди даються для того, щоб спонукати людину до розвитку та переходу на новий рівень:

"Мені здається, що це дуже круто — святкувати проблеми. Тому що в моєму житті якісь зміни, які впливали на мій розвиток, які допомагали мені вийти на новий рівень, завжди траплялися через те, що я стикалася з якимись челенджами або проблемами. Тому я вважаю, що дуже правильною є тема цієї конференції, і я абсолютно згодна, що проблеми треба святкувати".

 

Як розповідає Юлія Найдич, щоб знайти тему конференції, організатори збиралися кілька разів по 34 години, але зрештою, обрали ту, яку вигадали найпершою — "Celebrate troubles":

"По-перше, ми відштовхувалися від цільової аудиторії нашої конференції — тобто це є молодь, і на жаль, не знаю, з чим це пов'язано —  можливо, з освітою, те що нас завжди вчать не помилятися, в школі, коли ти зробив помилку тебе обов'язково покарають або поганою дівчинкою, або якимись зауваженнями, і в нас потім вже в дорослому житті є якісь комплекси. Ми проти такої філософії, і от своєю конференцією хочемо показати, що проблеми — це класно, проблеми — це круто, і взагалі не можна уникнути проблем ніяких — траблів, фейлів, завжди будуть факапи, якщо ти робиш будь-що у своєму житті. Тому ми вирішили, що хочемо поділитися цією філософією з молодими людьми: що не потрібно боятися проблем, кожна проблема — це якийсь виклик для розвитку. І сподіваємося, що історії наших спікерів, які будуть розповідати про свої проблеми і про те, що їм таки вдалося, незважаючи на це, досягнути того чи іншого що вони надихнуть в першу чергу слухачів конференції", — ділиться сподіваннями Юлія Найдич.

TEDxYouthKyiv — одноденна неприбуткова конференція, організована молоддю і для молоді. Виступатимуть з промовами мандрівники, змінотворці, новатори та інші спікери, чиї ідеї варті поширення.

Конференція TEDxYouth@Kyiv 2019: Celebrate Troubles відбудеться в столиці 14 вересня. Організатори обіцяють святкувати проблеми, руйнувати міфи, і надихати ідеями, які змінюють світ. Учасники заходу дізнаються: які уроки варто винести з життєвих проблем, що робить нас сильнішими та успішнішими, як досвід провалів і негараздів в молодих людей може вплинути на нове покоління.