"Висока музика, яка несе з собою розвиток" — диригентка Наталка Стець про Bouquet Kyiv Stage

"Висока музика, яка несе з собою розвиток" — диригентка Наталка Стець про Bouquet Kyiv Stage

У Києві триває фестиваль "Букет" — Bouquet Kyiv Stage. Що таке "висока музика" та чому варто відвідати фестиваль, розповіла в ефірі Українського радіо диригентка Kyiv Fantastic Orchestra Наталка Стець.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Bouquet Kyiv Stage  — фестиваль, який позиціонується, як фестиваль високого мистецтва. Його організатори також презентують його як "подарунок Києву". Цей фестиваль проводять на локаціях Національного заповідника Софія Київська та музею Золоті Ворота, при чому, відвідування концертів є безкоштовним, здійснюється лише оплата за вхід на територію музеїв.

Наталка Стець називає фестиваль неймовірним явищем:

"Наша культура, молодь, люди потребують зараз чогось високого. Ми зараз на такому етапі знаходимось — становлення як нації, і кожній нації потрібне основне підгрунтя для культурного розвитку. Я вважаю, що саме такі фестивалі — це та можливість, де люди можуть шукати культурного натхнення, шукати саме цікавих музичних речей, явищ", — говорить диригентка.

Читайте також: На День незалежності сестри Тельнюк представлять нову програму "Agnus Dei" 

Висока музика, якою її позиціонують на  Bouquet Kyiv Stage, є, за словами Наталки Стець, інтелектуальною:

"Високою музикою прийнято вважати інтелектуальну класичну академічну музику, яка несе з собою розвиток, для того, щоб люди думали, реалізовували себе і ставали кращими".

Вже за кілька годин оркестр Наталі Стець гратиме на території Софії Київської рапсодію в блюзових тонах "Rapsody In Blue" Джорджа Гершвіна, соліст — музикант Гай Мінтус з Ізраїля. На фестивалі Bouquet Kyiv Stage передбачена попередня реєстраціяПрограми оркестру також періодично можна почути на концертах у Будинку звукозапису.

Фото: Facebook/ Kyiv Fantastic Orchestra