Як з підлітка, який пише літературні твори, вирости в письменника: про свій досвід розповідає Ольга Русіна

Як з підлітка, який пише літературні твори, вирости в письменника: про свій досвід розповідає Ольга Русіна

Що почитати, як писати, кому читати — про це говорили в ефірі Радіо Культура з письменницею, журналісткою, перекладачкою, автокрою нової книжки для дітей "Мія і місячне затемнення" Ольгою Русіною.

Першу книжку Ольга Русіна написала в 15 років. Тому вона як ніхто знає, як з підлітка, котрий пише літературні твори, вирости в письменника.

“Почала писати я власне з дитинства і перша книжка називається “Сестричко”, тому що це історії написані для молодшої сестри. На той момент, коли я почала їх якось упорядковувати, записувати, мені було 13, їй було вісім. Як старша дитина в сім'ї я постійно мусила з нею гуляти, її няньчити, розповідати їй на ніч історії і так далі. І в певний момент я зрозуміла, що те, як я розповідала їй казки, щось вигадувала, мені в принципі це подобалося”, — згадує письменниця.

Потім Ольга Русіна вигадала історію, де героями була сестра та її друзі. Історія так сподобалася, що тоді ще майбутня письменниця почала вигадувати ще і ще.

"Я писала-писала так кілька років, власне до 15 років. І записувала все це на комп'ютері. В якийсь момент цього вже стало багато і вийшла збірка оповідань. Мама мені тоді сказала: спробуй надішли у видавництво",  зауважила Ольга.

Зрештою, спроба виявилася вдалою і видавництво вирішило надрукувати книжку.

Денис Денисенко, Ольга Русіна, Катерина Толокольнікова. Фото - Радіо Культура