У Києві 16 серпня стартує фестиваль високого мистецтва

У Києві 16 серпня стартує фестиваль високого мистецтва

16 серпня в столиці України стартує фестиваль Bouquet Kyiv Stage, який триватиме 11 днів та охопить музику, кінопокази, візуальне мистецтво, театральні вистави та інтерактивні програми. Про музичну складову фестивалю в ефірі Українського радіо в програмі розповіла дослідниця пісенних традицій народів світу, учасниця фестивалю Сусанна Карпенко.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Я люблю музику і обожнюю проводити різноманітні експерименти. Фестиваль, який відбудеться, — це також величезний експеримент. Ми разом з Тетяною Калініченко, яка є співорганізаторкою, працювали разом з оркестром New Era Orchestra. Говорили про можливість спільних проектів, проте кожен займався своїм. А потім я запросила Тетяну на концерт "Візерунчасті пісні", в якому звучали автентичні твори, імпровізації, і я зрозуміла, що якісь твори її наштовхнули на те, щоб зробити таку програму з оркестром", — розповідає Сусанна Карпенко.

За її словами, в рамках фестивалю звучатимуть твори у виконанні оркестру: "В нас буде матеріал, де фольклор поєднуватиметься з суто барочним твором, а також фольклорні аранжування для оркестру. Ми назвали це "Українські сезони".

"Концерт відбудеться 26 серпня о 20.00", — звертає увагу учасниця фестивалю.

В рамках фестивалю, стверджує Сусанна Карпенко, всіх відвідувачів чекатиме жанровий "букет" та різноманітні виконавці: піаніст Олексій Гринюк, скрипаль Андрій Бєлов, диригент Ілля Король, Гай Мінтус, а також гурти "ДахаБраха" та "Сестри Тельнюк".

Читайте також — У Києві стартує фестиваль Bouquet Kyiv Stage: музика на будь-який смак і 9 днів найкращих українських фільмів

Нагадаємо, фестиваль Bouquet Kyiv Stage відбудеться в столиці вже вдруге. Усі події відбуватимуться на двох локаціях: концерти, театральні вистави та інтерактивні програми проходитимуть у саду Софії Київської. А кінопокази — у музеї Золоті ворота.

Вхід на усі події є вільним. 

ФОТО:  bouquetstage.com