"Скло": у Києві стартує виставка пам’яті художника Вʼячеслава Дудіна

"Скло": у Києві стартує виставка пам’яті художника Вʼячеслава Дудіна

У Києві у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 15 серпня стартує виставка пам’яті Вʼячеслава Дудіна "Скло". Про виставку в ефірі Радіо Культура говорили з її кураторкою Ольгою Новодережкіною.

На виставці, присвяченій 70-річчю від дня народження художника Вʼячеслава Дудіна, представлені твори різних років, які розкривають мистецькі пошуки майстра. Твори для виставки надані родиною художника.

"Картинки з ярмарку". 2009 рік – твір, що знаходиться в постійній експозиції музею – це своєрідна присвята улюбленій бабусі художника. Все, що пов’язане з щасливою порою дитинства, літніх канікул, спогадами про килимочки над ліжком, безтурботно проведеним часом, неспішним життям села.

"На жаль, В‘ячеслав (Дудін - ред.) понад рік тому пішов від нас. І це було несподівано для всіх. Він не був такою тусовочною людиною. Він просто працював, виживав в цей час. Бо художнє скло — це дуже складне мистецтво. Це не просто зробити свій твір в матеріалі, в склі. Це дуже технологічний процес", — наголосила Новодережкіна.

Робота В’ячеслава Дудіна. Фото Нацмузею українського народного декоративного мистецтва