Молоко багате на поживні речовини і добре засвоюється організмом людини – дієтологиня

Молоко багате на поживні речовини і добре засвоюється організмом людини – дієтологиня

Про користь і шкоду молока в ефірі Радіо Промінь розповіла лікар-гастроентеролог, дієтолог Галина Незговорова.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Ірина Коваль

У більшості людей дитинство асоціюється зі склянкою теплого парного молока вранці. Дітей часто відвозили до бабусь улітку у село, а там саме молоко вважалося одним з найкорисніших продуктів. Діти могли просто поснідати куснем хліба з молоком, і це вважалося нормальним.

Але останнім часом з’являється вже більше чуток про шкідливість молока та нездатність людини перетравлювати його.

"Не існує у світі жодного продукту з такою великою кількістю поживних речовин, як молоко. Зрозуміло, що мова йде про молоко, яке відповідає вимогам міжнародних стандартів щодо якості. Біологічна цінність питного молока визначається вмістом повноцінних білків, поліненасичених жирних кислот, вуглеводів, мінералів, вітамінів. Усі речовини у молоці перебувають у гарному співвідношенні і добре засвоюються організмом людини", – розповіла Галина Незговорова.

Вона зазначила, що існують люди, кому молоко не рекомендується вживати.

"Не рекомендується до вживання молоко тим, у кого діагностовано наявність алергічної реакції на білки молока, та тим, у кого непереносимість вуглеводу молока лактози. Остання часто виникає з віком і може бути діагностована лабораторними методами діагностики, – зазначила дієтолог. – Саме через вміст лактози молоко обмежують або виключають з раціону при надмірній вазі та ожирінні".

Раніш експерт розповів, що українське молоко відповідає європейським стандартам.

Фото pixabay.com