Які процедури шкодять волоссю та як його відновити – пояснює трихолог

Які процедури шкодять волоссю та як його відновити – пояснює трихолог

Чи допоможуть косметичні засоби склеїти посічені кінчики волосся, в ефірі Радіо Промінь пояснив лікар-трихолог, дерматовенеролог Кузьма Хобзей.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Ірина Коваль

Довге, густе, блискуче, доглянуте і таке шикарне. Про нього мріють дівчатка, дівчата, жінки, а чоловікам подобається дивитися на нього, гладити та відчувати на дотик.

Щоб мати гарне волосся, кожна пані купує цілий арсенал засобів з догляду за ним: шампунь, бальзам, маска, олія. Але чи дійсно вони можуть допомогти врятувати посічені кінчики?

"Насправді це міф, тому що якщо волосся уже пошкоджене, його структура зазнала змін, а білок кератин, з якого створена структура волосся, втратив свою просторову структуру і будову, його відновити неможливо, – наголосив трихолог. – Шампуні і маски можуть покращити зовнішній вигляд волосся, зробити його блискучішим. Але відновити його таким чином неможливо".

Кузьма Хобзей радить бережливо ставитися до волосся, тому що наслідки пошкодження дуже складно ліквідувати.

"Я рекомендував би максимально не пошкоджувати його: не використовувати якісь термопроцедури, щипці, не піддавати його надлишковому впливу ультрафіолету, тому що вони теж пошкоджують білок", – рекомендує трихолог.

Раніше візажистка пояснила, чим відрізняються дорога та дешева косметика.

Фото pixabay.com