Українська збірна стала другою у медальному заліку Чемпіонату Європи зі стрибків у воду

Українська збірна стала другою у медальному заліку Чемпіонату Європи зі стрибків у воду

Про досягнення української збірної на Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду в ефірі Радіо Промінь розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

13-річний український стрибун у воду Олексій Середа виграв Чемпіонат Європи, який проходить у ці дні у Києві. Українець показав найкращий результат у стрибках у воду з 10-метрової вишки. До трійки призерів також увійшли француз Бенджамін Оффре та росіянин Руслан Терновий. Таким чином, Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи в історії стрибків у воду.

Олексій перевершив попередній рекорд, який належав британцеві Томасу Дейлі. Останній виграв Євро–2008 у віці 13 років 10 місяців, а Середі зараз 13 років і 7 місяців.

Усього в активі збірної 7 нагород: 3 золота, 3 срібла і 1 бронза. У загальнокомандному медальному заліку вона посіла 2 місце.

Станіслав Оліферчик та Вікторія Кесар у синхронному міксті з 3-метрового трампліна вибороли золото, так само золото вибороли стрибуни з 10-метрової вишки 17-річна Софія Лискун та Олексій Середа.

Срібло завоювали Олег Колодій у стрибках на метровому трампліні, Олексій Середа та Олег Сербін у синхронних стрибках з 10-метрової вишки, а також Олена Федорова у стрибках з метрового трампліна.

Бронзу здобули Вікторія Кесар та Ганна Письменська у синхронних стрибках з 3-метрового трампліна.

Чемпіонат Європи проходив у Києві з 5 по 11 серпня.

На відео – "золотий" стрибок Олексія Середи. Відео НОК