Ефективні методи боротьби з зайвим волоссям на тілі — поради косметолога

Ефективні методи боротьби з зайвим волоссям на тілі — поради косметолога

Косметолог, сертифікована майстриня з воскової епіляції та шугарингу Альона Лісова в ефірі Українського радіо розповіла, як ефективно боротися із зайвим волоссям на тілі.

0:00 0:00
10
1x

Епіляція та депіляція: чи є різниця?

Депіляція — це видалення волосся з поверхні шкіри (гоління, креми-абразиви тощо). Епіляція — це видалення волосся з самої шкіри, з фолікулом (шугаринг, воскова епіляція, лазерна епіляція). Послуги епіляції є більш популярними, тому що завдяки цим послугам волосся видається на довготривалий період, а, можливо, навіть і на все життя. Щодо депіляції, то вже за декілька днів знову з’являється волосся, з яким ми починаємо боротися.

Депіляція зі станком для гоління

Перевагою є те, що можна начебто швидко прибрати волосся, і чомусь жінки думають, що дуже швидко та економічно. Насправді сам станочок має використовуватись один раз, тому що леза між собою дуже щільно прилягають, і там залишаються залишки шкіри,бруду, волосся, а також розмножуються бактерії. Навіть якщо ми будемо використовувати у домашніх умовах якісь дезінфікуючі засоби, ми не очистимо станочок дуже якісно та швидко. Тому я не рекомендую гоління, оскільки при повторному використанні можуть виникати подразнення, запалення та хвороби шкіри. Ефект не є довготривалим. Крім того, можуть бути різні травмування. Це швидко і зручно, коли ви поспішаєте і немає можливості побігти у салон на послуги.

Креми для депіляції

Їхній склад може бути доволі агресивним, оскільки він спалює волоски, і коли ми його використовуємо на такі ділянки, де у нас є лімфатичні вузли (пахви, зона бікіні), це вже всмоктується, розноситься по шкірі та крові. Тому звертайте увагу на хімічний склад таких засобів. Це може бути небезпечно, тому краще їх не використовуйте.

Епілятори

Цей метод використовують багато жінок. Якщо порівнювати з голінням станком або кремами, то краще використовувати епілятор. Він не є таким небезпечним. Для деяких це може бути некомфортним засобом. Крім того, важливим фактором є вростання, тому що епілятор — це машинка, яка допомагає нам видаляти волосся, і те волосся, яке вона захвачує, вона видаляє. І якщо у вас немає сухості чи вростання волосків, то для вас епілятор є вирішенням проблем. При цьому важливо очищати шкіру (наприклад, використовувати скраби після душу), а також закривати пори, використовуючи крем на водній основі.

Воскові смужки

Це дуже крутий метод епіляції, якщо у вас немає можливості сходити у салон. Ви можете їх використати самостійно і видалити волосся. Але звертайте увагу на термін використання та якість. Натягніть шкіру, при цьому варто наносити смужки за ростом волосся, а видаляйте проти росту волосків.

Воскова епіляція

Є декілька видів воску, і тут кожен має обрати для себе. До кожного воску йде інструкція. Звичайно, після видалення волосся, варто очистити шкіру від воску.

Шугаринг

Шляхом шугарингу волосся видаляється якісно за допомогою цукрової пасти. Це гіпоалергенний продукт. Цьому методу епіляції можна навчитися самостійно. Перевага цього способу полягає у тому, що завдяки цукровій пасті дуже ніжно видаляється не тільки волосся, але й очищується якісно шкіра.

Лазерна епіляція

Її надають з 14 років, але тільки за згодою батьків. Волосик мають пігмент. Світле, пушкове та сиве волосся не видаляється лазером. Якщо волосся має пігмент, його можна видалити за допомогою лазера. Якщо використовувати новітні технології та проходити процедуру курсом, можна позбавитись проблеми видалення волосся назавжди або на довгостроковий період. Процедурою лазерної епіляції не можна користуватись вагітним, під час лактації, тим, у кого цукровий діабет у вираженій стадії, та при соматичних захворюваннях шкіри.

Фото — pexels.com