Перші моделі літаків та ексклюзивні світлини: у Києві триває виставка "Наш Сікорський"

Перші моделі літаків та ексклюзивні світлини: у Києві триває виставка "Наш Сікорський"

25 травня виповнилося 130 років з дня народження авіаконстуктора Ігоря Сікорського, і з цієї нагоди було ініційовано виставку "Наш Сікорський" у Музеї української діаспори. Куратор виставки Оксана Підсуха в ефірі Українського радіо розповіла, чим цікава виставка та її експонати.

"Наша виставка розповідає про нашого Ігоря Івановича Сікорського, який народився в родині київського професора і який у свій ранній період в житті почав займатися різного року експериментами. На нашій виставці ми і показуємо ці його перші експерименти, які отім поклали початок його всім розробкам", — зазначила Оксана Підсуха.

Куратор виставки зауважила, чим цікава виставка та її експонати.

"На виставці всі можуть побачити модель першого гелікоптера, який він створив у дворі свого будинку. Також у нас є велика та чудова модель літака під назвою "БІС-2", на якому він вперше злетів на Куренівському полі. Це був перший літак, на якому Сікорський злетів у небо взагалі. Можна побачити багато цікавих світлин, документів, які розповідають про його київський період і не лише. Це виставка на щодень, й Ігор Сікорський це один з тих геніїв людства, яких можна відкривати щодня", — сказала вона.

"Виставка є для широкого загалу. Ми намагаємось на екскурсіях розповідати так, аби це було цікаво та доступно різним віковим категоріям. Приміром, у нас є квест, який можна розгадувати родиною або дитячими групами", — додала Підсуха.

Ілюстрація — moemisto.ua