Зараз 45 українських кінематографістів є членами Європейської кіноакадемії — кінокритик

Зараз 45 українських кінематографістів є членами Європейської кіноакадемії — кінокритик

Наразі 45 українських кінематографістів є членами Європейської кіно академії. Про це в ефірі Українського радіо повідомив член Європейської кіноакадемії, голова Українського оскарівського комітету Алік Шпілюк, прокоментувавши, якими є досягнення України в контексті європейського кінематографу.

"Європейська кіноакадемія була організована наприкінці 80-х років, коли група видатних європейських режисерів вийшла з ініціативою організувати європейських кінематографістів на противагу Американській кіноакадемії. Тепер Європейська кіноакадемія налічує більш ніж 3 тисячі членів, об’єднує кінематографістів з усіх європейських країн та декількох країн поза межами Європи. Зараз в Європейській кіноакадемії є 53 країни", — зазначив Алік Шпілюк.

Член Європейської кіноакадемії зауважив, що наразі 45 українських кінематографістів є членами Європейської кіноакадемії.

"Дуже приємно, що Україна кожного місяця додає своїх членів, і наразі з 53 країн вже перебуває на 23-му місці за кількістю членів, а саме — 45 членів. Безумовно, велику кількість членів традиційно мають Німеччина, Італія, Великобританія, Франції та інші великі кінематографічні країни", — сказав він.

Шпілюк також розповів, якою є процедура членства у Європейської кіноакадемії.

"Кожен кінематографіст, який брав участь у створенні двох повнометражних фільмів або п’яти короткометражних, може подати свою кандидатуру і додати до цього дві рекомендації від чинних членів академії. Але творці фільмів, які номінуються на премії Європейської кіноакадемії автоматично можуть подати кандидатуру без жодних рекомендацій", — додав кінокритик.

Ілюстрація — prm.ua