Як правильно обирати та зберігати продукти харчування влітку — поради експерта

 Як правильно обирати та зберігати продукти харчування влітку — поради експерта

Експерт з якості продукції, керівник відділу тестування Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій в ефірі Українського радіо порадила, як правильно обирати та зберігати продукти харчування влітку.

Найправильніша порада — купуйте в магазині або великих супермаркетах. Тому що багато продуктів харчування продають десь у переходах, тобто несанкціонованих місцях торгівлі, а там є проблеми з температурними умовами.

Влітку на перше місце виходить дата виготовлення та термін придатності. Шукайте максимально свіжий продукт. Термін придатності на умови придатності дуже сильно між особою пов’язані. Якщо вони ідеально витримуються, то оцей термін придатності теж буде повністю витриманий. Але якщо під час транспортування, зберігання на складах або ж супермаркет неідеально дотримався умов, то цей термін буде суттєво скорочуватися.

Крім того, довгий термін зберігання не завжди означає наявність великої кількості хімії.

Якщо дотримуватись правильних та рекомендованих умов зберігання, то, наприклад, жодного молочного продукту, окрім масла, заморожувати не можна.

Зберігання дуже великої кількості продуктів передбачено саме в умовах охолодження. Я б радила влітку заморожувати саме ті продукти, які можна заморожувати. Але не тоді, коли вони вже почали псуватися, а коли ви купили і зрозуміли, що відразу все не з’їсте. 

Фото — pexels.com