У Києві хочуть збудувати комплекс на 700 собак і котів, це обговорюється вже сім років — активістка

У Києві хочуть збудувати комплекс на 700 собак і котів, це обговорюється вже сім років — активістка

У Києві планують побудувати багатофункціональний центр захисту тварин, який має докорінно змінити ставлення киян до вуличних чотирилапих. Втім, його будівництво місцева влада обіцяє розпочати вже сім років. Про це розповіла в ефірі Радіо Промінь президентка Молодіжної ліги захисту тварин Ірина Терещенко.

Київська міська державна адміністрація погодила ділянку землі в Дарницькому районі для будівництва центру для тварин, яке мають розпочати восени.

Розрахований центр на 700 тварин. Це буде комплекс: у центрі буде діяти ветеринарна клініка з сучасним діагностичним обладнанням, інфекційними блоками і терапевтичною зоною для тварин. Також тут буде готель для собак та котів на час від’їзду їх власників. 

Центр будуватимуть у чотири етапи: спочатку планують звести ветклініку, потім побудують зооготель, у третій — притулок для котів, і вже потім — вольєри для собак.

Президент Молодіжної ліги захисту тварин Ірина Терещенко звертає увагу, що обговорення створення центру триває вже упродовж семи років, а документацію переробляли вже три рази. Тому в активістів є побоювання, що справу знову не можуть довести до кінця. 

"Притулок, який буде в межах міста, — це дуже важливо, у нас є лише в Бородянці притулок — їхати дуже далеко, тому проконтролювати, взяти тварину — дуже важко. Якщо це буде в межах міста, буде хоча б фізичне місце, куди можна приїхати взяти тваринку, взаємодіяти з владою, реалізовувати якісь програми", — розповідає активістка

Фото: Ірина Терещенко/Facebook

Ірина Терещенко наголошує, що в притулку мають працювати ефективні менеджери, які зможуть налагодити співпрацю з громадськістю, владою, людьми, які віддають або беруть тварину.

В Україні не існує точно зафіксованої кількості безпритульних тварин — підрахунок ведуть лише зоозахисники. За даними міжнародної організації Animal ID, найменша їх кількість — на Заході нашої країни, а найбільше чотирилапих безхатьків — на Півдні. У Києві їх майже 3 тисячі.
Фото: Укрінформ