Професія не на все життя: у молодіжному хабі розкажуть, як втратити та знайти себе

Професія не на все життя: у молодіжному хабі розкажуть, як втратити та знайти себе

Київський молодіжний хаб Global Shapers Kyiv Hub започатковує серію зустрічей про роботу майбутнього, на яких молодим людям допоможуть отримати мотивацію та ідеї про нові професії. Діана Даюб, кураторка Global Shapers Kyiv Hub розповіла в ефірі Радіо Промінь про мету та причини появи проекту "Втратити та знайти себе професійно".

Сьогодні світ змінився настільки, що людина може тричі до 30 років змінити свою траєкторію розвитку, досягти успіхів у ще чотирьох недотичних сферах та думати про нове. 

"Оскільки ми — молодіжний хаб і хочемо працювати з молодими людьми, ми зрозуміли, що багато хто з них не може знайти себе. Або вони думають, що вступаючи в університет, здобудуть професію на все життя. Насправді це не так — те, що ти обираєш для навчання в університеті, не мусить бути з тобою все життя, насправді можна навчатися протягом життя, міняти сфери інтересів, сфери роботи і так далі", — пояснює кураторка проекту

Діана Даюб розповідає, що сама команда хабу пережила подібний досвід — молоді люди кілька разів уже самі змінювали траекторію свого розвитку.

"Особисто я, наприклад, навчалася на юридичному факультеті і думала, що буду юристкою все життя, але в якийсь момент зрозуміла, що мені право не дуже подобається. І зараз працюю в сфері онлайн-освіти. Це не так страшно, і це навпаки — круто і необхідно в сучасному світі, який стрімко розвивається", — розповідає кураторка.

Переконати людину зробити вирішальний крок, якщо вона вагається, можна, для цього необхідна підтримка людей навколо і впевненість у тому, що все вийде. Саме на допомогу, підтримку і мотивацію людей, які хочуть змін, скеровані заняття в хабі. 

Дискусія в хабі відбуватиметься у форматі "фішбоул": у колі стоять п’ять стільців, сидять чотири спікери, один стілець завжди пустий. Спікери поступово звільняють стільці і приєднуються до аудиторії. Будь-хто з аудиторії може сісти на стілець спікера та поділитись думками або поставити запитання.

Фото: зі сторінки проекту у Facebook