Троє митців дослідили психологічні стани людини у проекті "Інверсія пам'яті"

Троє митців дослідили психологічні стани людини у проекті "Інверсія пам'яті"

Товариство митців Mironovа Gallery започаткувало мультимедійний арт-проект "Інверсія пам'яті", який досліджує психологічні стани людини. Про це розповіла в ефірі Радіо Промінь піар-менеджерка галереї Дар'я Біленко.

У проекті "Інверсія пам'яті" беруть участь троє митців: Віктор Сидоренко (живопис), Назар Білик (скульптура) та Сергій Мельниченко (фотографія). Піар-менеджерка Mironovа Gallery Дар'я Біленко розповідає, що митці, які започаткували цей проект, працюють над проблемами самоідентифікації, взаємодії з історичною пам'яттю та сьогоденням. Учасники проекту — представники трьох поколінь сучасного мистецтва. Кожен з них пропонує свою версію станів людини у контексті сучасного світу.

Віктор Сидоренко — один із лідерів сучасного українського мистецтва. Його шлях від реалізму до неоавангардизму — це свобода творчості останнього покоління, яке виросло і працювало за часів радянської влади. Центральні ідеї його проектів — час, пам'ять та історія.

"Це впізнавані його персонажі — людина, фантом, які мандрують просторами. Це нові роботи із серії, яку він створює", — говорить Дар'я Біленко.

Скульптор Назар Білик у своїх роботах досліджує різноманітні психологічні стани людини, простір і його взаємодію з особистістю.

"Назар Білик вважається одним з найбільш перспективних та успішних скульпторів сьогодення. Його знають зарубіжні колекціонери, особливо в Європі, його роботи є в колекціях європейських поціновувачів мистецтва", — зазначає менеджерка.

Наймолодший учасник проекту фотограф Сергій Мельниченко у своїх роботах фіксує фантомні стани людини, які виникають саме під час стресів, коли людина найемоційніше реагує на ситуацію.

"Там також буде присутній герой чоловічої статі, але все в дуже таких фантомних забарвленнях та образах, щоби глядач мав змогу розвивати цю тему, розкривати її для себе", — пояснює Дар'я Біленко.

Переглянути виставку проекту "Інверсія пам'яті" можна у Mironova Gallery за адресою: провулок Лаврський, 9.

Фото: зі сторінки проекту у Facebook