Члени ОВК №50 у Покровську не виконали рішення суду про перерахунок голосів, поліція відкрила провадження

Члени ОВК №50 у Покровську не виконали рішення суду про перерахунок голосів, поліція відкрила провадження

За фактом невиконання членами ОВК № 50 у Покровську Донецької області рішення суду щодо перерахунку голосів відкрито кримінальне провадження.

Про це в п’ятницю, 2 серпня, інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Відповідно до постанови Донецького окружного апеляційного суду, виборча комісія 50-го округу у Покровську мала провести повторний підрахунок голосів на трьох дільницях. Наразі рішення суду не виконано, у зв’язку з чим поліція розпочала досудове розслідування", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії членів ОВК кваліфіковані за ч. 1 ст. 382 ККУ (невиконання судового рішення, що набрало законної сили).

У відомстві поінформували, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком до 3 років.

Наразі поліцейські проводять необхідні слідчі дії. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва поліції Донецької області.

Як повідомлялося раніше, підрахунок голосів у Покровську затягнувся через сутички і протести. Прихильники кандидатів Требушкіна та Аксьонова й представники громадськості навіть знесли під ОВК шини. Акції протесту відбувалися дві доби.

За даними ЦВК, на виборчому окрузі №  50 на парламентських виборах переміг кандидат від "Опозиційного блоку", чинний мер міста Руслан Требушкін.

Фото: Нацполіція