Окупаційний суд заочно засудив журналістку кримськотатарського каналу ATR

Окупаційний суд заочно засудив журналістку кримськотатарського каналу ATR

У анексованому Криму проти ведучої кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілової підконтрольні окупаційній владі органи порушили кримінальне провадження через нібито "участь у незаконному збройному формуванні". Кримський суд заочно заарештував журналістку та оголосив у міжнародний розшук.

Про це повідомила журналістка телеканалу Ельвіна Сейтбуллаєва на своїй сторінці в Facebook.

"Окупанти вирішили її покарати і сьогодні суд в анексованому Криму заарештував заочно на два місяці. Звинуватили її нібито в участі збройного формування", — написала вона.

 

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив на своїй сторінці, що "Київський районний суд" окупованого Сімферополя 12 липня заочно заарештував Гульсум Халілову на два місяці. Журналістку не повідомили ні про відкриття так званої справи, ні про рішення так званого суду. Натомість адвокат, якого їй призначили, подав апеляційну скаргу. Підконтрольний РФ "Верховний суд Криму" 1 серпня не задовольнив апеляцію.

Курбедінов заявив, що в справі немає жодного документа, який підтверджує, що ведучу варто заарештувати. За його словами, сторона обвинувачення вважає, що вона переховується від слідства. Натомість адвокат вказав, що Гульсум Халілова є публічною особою,  яка "ні від кого не переховується, вона працює в Києві".

Фото: ATR