На Волині стартував фестиваль "Бандерштат": організатори розповіли, чим здивують цього року

На Волині стартував фестиваль "Бандерштат": організатори розповіли, чим здивують цього року

Про 13-й фестиваль "Бандерштат", який сьогодні, 2-го серпня, розпочався на Волині, говорили в ефірі Радіо Культура в програмі "Культура. Live" з представницею прес-служби фестивалю Наталею Мельник.

Ведучі:

Денис Денисенко, Катерина Толокольнікова

З 2-го по 4 серпня у селі Рованці біля Луцька триватиме вже 13 фестиваль "Бандерштат". Цей фестиваль збере тисячі гостей з України і з-за кордону.

Цього року концепція фестивалю дещо змінилася — акцент тепер не тільки на музиці.

"Насправді, сама ідея створення фестивалю — це було не лише про музику. В принципі, це був фестиваль для об'єднання людей, які зацікавлені в пропагуванні чогось українського. Ми ж так і називаємося: "Бандерштат" — фестиваль українського духу. А музика від українських гуртів буде бонусом, приємним додатком до гарного вечора", — пояснила Наталя Мельник.

За її словами, тенденції фестивалів в Україні змусили й "Бандерштат" піти за цими напрямами — в 2017 і в 2018 роках це були саме масштабні музичні події.

facebook.com/bandershtat

"У нас було три музичні сцени, на яких виступало близько 70 гуртів за три дні. І ми зрозуміли, що десь така наша ідея фестивальності, де можна поговорити там про українську культуру, де можна запросити цікавих людей, лідерів думок, обговорити якісь проблеми — десь вона трошки почала розвіюватися. І ми настільки втомлюємо наших відвідувачів такою насиченою музичною програмою, що потрібно це міняти", — зауважила представниця фестивалю.

"І в цьому році ми, власне, вирішили повернутися до нашої головної ідеї — спілкування. І такий збір людей, об'єднаних однаковими ідеями, однаковими, скажімо так, баченням якоїсь проблематики в Україні. І особливою гордістю цього року є літературна сцена. В нас є спеціальна людина — Остап Микитюк, який працює в літературній сфері і зібрав такий топ, який може бути тільки серед українських письменників, поетів. Всі три дні вони будуть виступати у нас на фестивалі. Плюс насичена музична програма… Але по музиці буде трошки скорочено — буде лише одна сцена", — розповіла Наталя Мельник.

Зокрема, цього року виступатимуть гурти "Тартак", "Бумбокс", співачка Ірена Карпа, діджей Топольський, та інші.

Окрім цього, спеціальною гостею буде телеведуча Яніна Соколова.

Весь ефір програми слухайте тут

Фото Facebook