Про що насправді законопроект про хімічну кастрацію педофілів — коментує нардеп Антон Геращенко

Про що насправді законопроект про хімічну кастрацію педофілів — коментує нардеп Антон Геращенко

Народний депутат 8-го скликання Антон Геращенко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" пояснив, що саме передбачають положення законопроекту про хімічну кастрацію задля вирішення проблеми вчинення сексуальних злочинів проти дітей.

0:00 0:00
10
1x

"Щодо законопроекту про захист дітей від тих, хто їх ґвалтує. У нас його називають законопроектом про хімічну кастрацію, але це не так. Це закон, який повинен зробити так, щоб особи, які скоювали злочини, пов’язані з ґвалтуванням дітей, несли відповідальність ще й таку, щоб суспільство і роботодавці знали, хто ці люди. Штати Америки прийняли закони, за якими особи, які були засуджені за педофілію, повинні бути у реєстрі, і роботодавці, яких стосуються питання дітей, повинні знати, хто приходить до них на роботу", — зазначив Антон Геращенко.

Нардеп пояснив, який механізм передбачає хімічна кастрація.

"Щодо хімічної кастрації, то це також придумано не в Україні. Такий закон, наприклад, є у Польщі, Естонії. Пропонується особам, які мають підвищене лібідо, приймати спеціальні препарати, які його знижують. Це закони, які засновані на міжнародному досвіді", — сказав він.

Геращенко також додав, що "наразі цей закон не підписаний. Якщо президент його підпише, він буде виконуватися".  

Зазначимо, в Україні буде створено відкритий реєстр педофілів та запроваджено примусову хімічну кастрацію для людей, які вчинили злочини сексуального характеру відносно неповнолітніх. Реєстр буде створено у разі підписання президентом законопроекту № 6449, який депутати схвалили 11 липня.

Прослухати повну версію.

На фото — Антон Геращенко, antikor.com.ua