Активісти йдуть до СБУ питати, хто замовив Катю Гандзюк

Активісти йдуть до СБУ питати, хто замовив Катю Гандзюк

Активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" анонсували акцію під Службою безпеки України 1 серпня на 19:00.

Про це йдеться на Facebook-сторінці ініціативи. Анонс проілюстрований красномовною картинкою з написом: "Баканов, дзвони цьому чорту Луценку". 

"Минув рік з дня нападу на Катю. Замовники в повному складі не названі. Замовники не сидять. Виконавці отримали мізерні вироки. Посередник переховується за кордоном. Усі більш-менш гучні прориви у справі вбивства Каті відбувались під тиском громадськості. Але зараз справа забуксувала. Час натиснути ще раз", — йдеться у дописі.

Сьогодні у Києві, біля приміщення СБУ на вулиці Володимирській, 33, активісти  ставитимуть слідчим спецслужби та його очільникові вже традиційне запитання: "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Читайте також: Завдяки українцям та міжнародній спільноті справа Гандзюк "тримається на плаву" — журналіст

Як повідомляло Українське радіо, 31 липня минулого року Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Радниця мера Херсона, в. о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона померла в одній із лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Одна з версій причин нападу — активістку могли вбити через публічну критику херсонських чиновників за розкрадання лісу.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. 25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

6 червня Покровський райсуд Дніпропетровської області виніс рішення у справі вбивства Гандзюк. Всі п'ятеро обвинувачених в сумі отримали 23,5 років ув'язнення: координатора нападу Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, нападника Микиту Грабчука — до 6 років в'язниці. Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський, які брали участь у замаху на Катерину, отримали вироки по 4 роки ув’язнення, а Віктор Горбунов — 3 роки.

Фото: Facebook/gandziukgate