Лицарські поєдинки, штурм фортеці та віртуальна реальність: 2-4 серпня відбудеться фестиваль "Ту Стань!"

Лицарські поєдинки, штурм фортеці та віртуальна реальність: 2-4 серпня відбудеться фестиваль "Ту Стань!"

Про фестиваль середньовічної культури "Ту Стань!" в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла директорка з маркетингу Юлія Прус.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Лицарські поєдинки, кінні турніри, під час яких воїни у середньовічних обладунках боротимуться на списах, театралізовані дійства — усе це та не тільки відбуватиметься на фестивалі "Ту Стань!" Уже вчотирнадцяте організатори намагаються відтворити атмосферу, яка панувала в Середньовіччі.

Цього року завдяки Українському культурному фонду фестиваль, отримавши фінансування, стане ще масштабнішим, ніж у попередні роки.

"Ми хочемо зробити фестиваль однією з таких подій, на яку реконструктори і люди, які намагаються відтворювати історичні події, якісь історичні речі, будуть приїжджати з усього світу. Ми розширимо територію фестивалю, і ми попрацювали над інфраструктурою, аби нашому відвідувачу було зручно", — розповіла Юлія Прус.

На фестиваль "Ту Стань!" у бойовій школі охочі зможуть випробувати власні сили у поєдинках.

"У нас буде навчання у стрілецькій школі, де і діти, і дорослі, зможуть постріляти з "металки", як ми це називаємо. Це така спеціальна споруда, якою колись метали… Є навчання у бойовій школі, де традиційно є цікава програма: це і квест, і забавки, і розмальовування різні, і майстер-класи, і штурм фортеці", — анонсувала Юлія Прус.

Цьогоріч організатори виділили окрему галявину, де гості фестивалю зможуть зануритися в атмосферу Середньовіччя.

"Реконструктори з усієї України приїдуть на фестиваль. Цього року до нас також приїдуть іноземні гості з Литви, Ізраїлю, Молдови, Словаччини, Білорусі, Польщі, — поділилась планами Юлія Прус. — Як завжди, у нас працюватиме багато локацій, цього року їх приблизно 20-23. Буде видовищний штурм фортеці, майстер-класи, діятиме ярмарок".

Фестиваль середньовічної культури "Ту Стань!" з 2006 року відбувається біля підніжжя фортеці з унікальною дерев'яною забудовою ІХ-XVI століть. Цього року організатори запланували для відвідувачів локацію віртуальної реальності, де гості фестивалю зможуть побачити первісний вигляд фортеці.

Фестиваль "Ту Стань!" відбудеться у селі Урич Сколівського району біля підніжжя фортеці Тустань 2-4 серпня.

Фото з Фейсбук-сторінки фестивалю "Ту Стань!"