Українські традиції і робототехніка: фестиваль "З країни в Україну" їде на Закарпаття

Українські традиції і робототехніка: фестиваль "З країни в Україну" їде на Закарпаття

Про фестиваль "З країни в Україну", який відбудеться на Закарпатті вже цими вихідними, в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла програмна менеджерка фестивалю Анастасія Вергелес.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Цими вихідними стартує фестиваль "З країни в Україну". Фестиваль мандрівний і має культурно-просвітницьку місію. За роки свого існування — а це вже шостий фестиваль — він проводився лише на Сході України та у Запоріжжі.

"Завдання цього фестивалю — зробити так, аби під час взаємодії з цим заходом люди почали ставити собі запитання "Хто я є?  Чому я живу в цій країні?" — пояснює Анастасія Вергелес. — Фестиваль складається з 14 напрямків, які охоплюють різну цільову аудиторію, від маленьких діточок до людей літнього віку. Кожен охочий зможе собі щось знайти".

Фестиваль "З країни в Україну" цього року вперше мандрує на Закарпаття. Для організаторів фесту це певний виклик, адже поспілкувавшись із місцевою владою та жителями, вони зрозуміли, що не зовсім так уявляли тамтешню ситуацію.

Територія фестивалю розділена на тематичні майданчики.

"У нас є дуже популярний майданчик "Містечко майстрів". Люди роблять щось своїми руками та розповідають про українські традиції. Також є майданчик, який називається "Сучасна Україна". Він також розповідає про людей, які щось зробили своїми руками, але це вже стосується ІТ, винаходів. Там можна буде побачити роботів, приміряти VR-окуляри і побачити, що відбувається на Сході України", — анонсувала Анастасія Вергелес.

Після денних активностей на території фестивалю "З країни в Україну" відбуватимуться вечірні концерти. На Закарпатті виступлять VERBA, гурт Nesprosta, ХАС, гурт BALAKLAVA BLUES  з Канади та KiRA MAZUR.

Фестиваль "З країни в Україну" відбуватиметься на Закарпатті упродовж трьох днів: 2 серпня у Тячеві, 3 серпня — у Береговому, а 4 серпня — у Мукачеві.