"Це вибух кольору": у Києві відкриється персональна виставка Анни Чичеріної

"Це вибух кольору": у Києві відкриється персональна виставка Анни Чичеріної

Про виставку Анни Чичеріної "Ласкаво просимо до щастя" в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла піар-менеджерка музею Ірина Ковалькова.

Ведуча:

Наталія Тищенко

У Музеї історії міста 31 липня Києва відкриється персональна виставка Анни Чичеріної. Свою виставку мисткиня назвала "Ласкаво просимо до щастя". Розмірковуючи на цю тему, мисткиня підказує і зображує для нас щастя в усіх його проявах.

"Зараз є така тенденція у сучасних художників – вони намагаються більше рефлексувати на проблеми. Проблем дійсно дуже багато, вони глобальні, вони важливі. А таких художників, які про щастя і про добро – ну, ми можемо пригадати Гапчинську… Анна – це якраз приклад художниці, яка хоче показати, що нас оточує дуже багато прекрасних речей: друзі, кохані люди, дітки, тваринки, квіти – все навколо може нас надихати. Ми живемо у прекрасному світі, і треба концентруватися не на проблемах, а помічати оці от дрібнички", – радить Ірина Ковалькова.

Анна Чичеріна – нове ім’я в українському мистецтві. Вона працює в галузі ІТ, але живопис для неї – це те, чим вона захоплювалась ще з дитинства.

"Це приклад такої впертості в хорошому сенсі цього слова, тому що вона з дитинства захоплювалася мистецтвом і впевнено йшла до того, щоб зараз організувати свою особисту виставку, – розповідає Ірина Ковалькова. – Дуже багато літератури читала, ходила на індивідуальні уроки з малювання, займалася, запитувала в художників, ходила на виставки і знайомилася з ними".

На виставці "Ласкаво просимо до щастя" Анна Чичеріна представила картини з пухнастими зайчиками, маленькими дітьми і закоханими парами. На перший погляд ці картини можуть здатися наївними, але якщо придивитися пильніше, можна зрозуміти: художниця своєю творчістю показує, що головне в житті – це саме життя, а людина – найвища цінність.

"Її картини дуже соковиті, яскраві. Мені здається, що ця техніка близька до імпресіонізму – у неї широкі, яскраві мазки, – ділиться Ірина Ковалькова. – Кожна картина – це вибух кольору, яскравих плям. Але при цьому вона бачить світ зворушливим, ніжним і дуже барвистим".

Виставка Анни Чичеріної "Ласкаво просимо до щастя" триватиме у Музеї історії міста Києва з 31 липня по 13 серпня.