ЦВК скасувала повторний перерахунок голосів на окрузі, де переміг Віктор Балога

ЦВК скасувала повторний перерахунок голосів на окрузі, де переміг Віктор Балога

Центральна виборча комісія України скасувала повторний перерахунок голосів на виборчій дільниці № 69 з центром у місті Мукачево, на якій під час позачергових парламентських виборів переміг Віктор Балога.

Відповідна постанова № 1830 від 27 липня 2019 року "Про окремі питання встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі № 69 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року" опублікована на офіційному сайті ЦВК.

"Скасувати постанову окружної виборчої комісії про проведення повторного підрахунку голосів виборців на 133 виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі № 69", – йдеться у документі.

В свою чергу громадянська мережа "Опора" повідомила, що у суботу, 27 липня, були перераховані голоси на чотирьох ДВК, де були виявлені певні розбіжності. 

Нагадаємо, станом на вечір 23 липня ОВК №69 відхилила заяви кандидатів у нардепи Віктора Балоги та Едгара Токаря про повторний підрахунок голосів, а 24 липня постановила провести повторний підрахунок. Попередньо, члени ОВК перенесли засідання про підрахунок голосів на 26 липня.

За підсумком засідання комісії, ухваленого 26 липня, яке тривало з 21 числа, ОВК запланувала процедуру повторного підрахунку голосів на всіх 133 дільницях округу на ранок суботи.

У заяві до ОВК кандидат Віктор Балога наголосив на порушеннях на 14 конкретних ДВК та просив про проведення повторного перерахунку голосів на них, а також і на усіх інших ДВК округу.

Довірена особа іншого кандидата - Едгара Токаря - Святослав Туз заявив, що їхня команда фіксувала понад 30 порушень у день голосування, складала по них акти та написала скарги. За його словами, наразі триває кримінальне провадження за невідповідне поводження із виборчою документацією, його розслідують в ГУНП у Закарпатській області.

Читати також – ЦВК опрацювала 100 % протоколів: результати виборів

Станом на 26 липня на сайті ЦВК оприлюднено результати голосування по одномандатному виборчому округу №69: лідирує кандидат Балога (35,81%), на другій позиції - кандидат Токар (34,47%), різниця між кандидатами склала 798 голосів.

Фото - unn.com.ua