Підполковник Гречанов, який захищав Донецький аеропорт: хочу знайти сапера "Графа"

Підполковник Гречанов, який захищав Донецький аеропорт: хочу знайти сапера "Графа"

Про те, хто захищав Донецький аеропорт та кого розшукує після боїв, розповів Українському радіо в програмі "Герої" підполковник Андрій Гречанов.

Ведуча:

Ніна Гончарук

Андрій Гречанов був одним з тих, хто до останнього захищав Донецький аеропорт.

"В Донецькому аеропорту були чисто добровольці. Вийшов командир, сказав, що бракує людей, 21 доброволець зголосився. Такою кількістю ми й заходили, я був старший тоді. Новий термінал аеропорту, пахне смертю, воїни неголені. Те, що мені здавалось, що в жовтні було тяжко, в листоаді і далі стало ще гіршим", — Андрій Гречанов.

За його словами, всі мають знати хлопців, які захищали аеропорт, зокрема Ваню Зуброва, Володимира Козака: "Козак цілий день сам утримував весь наступ противника. Бій почався 16-го затемно і йшов цілу добу. Він загинув, коли підірвали й під нами, і над нами. Був ще один доброволець, який лишився в аеропорту з двома своїми пораненими солдатами. Міг піти, але не пішов. Він потім потрапив до полону, його обміняли. А зараз він капітан".

"Був ще "Граф", мінер-сапер з 91-го інженерно-саперного полку. Дуже хочу його знайти, може почує", — ділиться спогадами підполковник.

Слухати повну версію.

Фото - Fb-сторінка Андрія Гречанова