Супрун: із Зеленським і його командою була зустріч щодо медичної реформи

 Супрун: із Зеленським і його командою була зустріч щодо медичної реформи

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що представники МОЗ обговорювали медичну реформу з президентом України Володимиром Зеленським і його командою. Про це вона розповіла в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата".

"Ми мали зустріч з президентом Зеленським, з його командою. Ми обговорювали, які вже були зроблені кроки щодо трансформації системи охорони здоров'я, як далі будемо розвивати цю трансформацію. Була підтримка того, що вже було зроблено", — заявила Супрун.

За її словами, у ході зустрічі у представників МОЗ запитали про законопроекти, які необхідні для завершення реформування охорони здоров'я.

"Було розуміння. І ми подали ті законопроекти, які зараз потрібні, так само як і зміни до фінансування, проекти інфраструктури, які можуть покращити надання медичних послуг", — додала очільниця МОЗ. 

Коли відбулася ця зустріч, Супрун не уточнила. В Офісі президента про цю зустріч не повідомляли. 

Читайте інтерв'ю — Уляна Супрун: боротимемося до самого фінішу медичної реформи, аби покращити життя кожного українця

Нагадаємо, у червні президент Володимир Зеленський заявив, що до в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун українці ставляться по-різному, і подякував Богу, що в нього самого і його сім'ї інший лікар. 

"Думаю, що за ці 2 місяці до нових виборів і до створення нового уряду ми познайомимося ближче, і я зрозумію, хто з них спроможний зробити щось нове для України. Бо тут треба не кроки (робити – ред.), тут — стрибки", — сказав тоді Зеленський у коментарі журналісту Радіо Свобода.

Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

У лютому цього року Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Проте згодом суд скасував відсторонення Супрун.  

Уляна Супрун, фото - Facebook