Відбулась зустріч президента Зеленського зі слідчою групою щодо вбивства Шеремета

Відбулась зустріч президента Зеленського зі слідчою групою щодо вбивства Шеремета

Вчора, 23 липня, в Офісі президента відбулась зустріч Володимира Зеленського зі слідчою групою, яка веде розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, якого підірвали у автомобілі 20 липня 2016 року. Генерального прокурора на зустрічі не було, оскільки він перебуває у відпустці.

Про це повідомляє Українське радіо. 

Стосовно ходу розслідування говорив голова Національної поліції Сергій Князєв. Він розповів, що за час розслідування поліція записала 3,5 тис. свідчень та вилучила матеріали з понад 200 камер спостереження. Також він сказав, що має нову інформацію, проте її не можна розголошувати на широкий загал.

Тоді Володимир Зеленський підписав зобов'язання про нерозголошення і вони продовжили розмову без журналістів.

Пізніше президент зазначив у своєму виступі, що побачені інформація та дані дають йому підстави вважати, що правоохоронці затримають вбивць журналіста.

На запитання до голови Нацполіції, чому досі розглядають всі чотири версії мотиву вбивства: професійну діяльність, дистабілізацію соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні ситуації та помилкове вбивство, адже автомобіль належав іншій людині — Сергій Князєв відповів, що одна версія залишиться тоді, коли підозрюваним оголосять про підозру.

Також він висловився і щодо того, чому справа кваліфікується як вбивство, а не терористичний акт, який би розслідувало СБУ: "Це питання до процесуального керівника. Якщо Генеральна прокуратура захоче, вони можуть змінити кваліфікацію".

Слухати повну версію.

ФОТО: Українське радіо