На Івано-Франківщині забули поставити печатки на понад 800 бюлетенів – ОПОРА

На Івано-Франківщині забули поставити печатки на понад 800 бюлетенів – ОПОРА

На дільниці у селі Брошневі Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині, забули поставити печатки на понад 800 бюлетенів. Про це повідомляє ОПОРА.

Під час голосування члени виборчої дільниці помітили, що люди вкидають до скриньок бюлетені без печаток. Процес голосування призупинили і викликали поліцію. З’ясувалось, що напередодні голосування члени Брошнівської ДВК забули поставити печатки на усі бюлетені дільниці.

На цій дільниці зареєстровано 819 виборців, і на момент, коли це з’ясувалося, 62 виборці вже встигли проголосувати.

Як повідомляє ОПОРА, члени ДВК вирішили не враховувати при підрахунку голосів 62 бюлетені без печаток.

Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області пояснив, що ці бюлетені не будуть вважатися зіпсованими. Вони не підлягатимуть врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

"Є бюлетені, які є недійсними, і бюлетені, які не підлягають врахуванню. Відсутність печатки означає, що вони не підлягають урахуванню", – пояснив Богдан Морикіт.

Нагадаємо, раніше з виборчої дільниці у Києві викрали бюлетені.

21 липня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали свою роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00 години. Голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що в Україні станом на 11 годину відкрилися всі виборчі дільниці, з яких 27 – із запізненням.

За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагаються 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати.

Фото Уніан