У Харкові "замінували" 14 виборчих дільниць на 169 окрузі – ОПОРА

У Харкові "замінували" 14 виборчих дільниць на 169 окрузі – ОПОРА

Поліція у Харкові перевіряє інформацію про замінування будівель 14 дільничих виборчих комісій. Про це повідомляє ОПОРА.

Близько 15 години на "гарячу лінію" поліції у Харківській області прийшло повідомлення про те, що на 14 виборчих дільницях закладена вибухівка.

"Було "заміновано" 14 виборчих дільниць, на більшості з них поліція проводила обшуки без евакуації, саме голосування призупинялося. Виборці не заходили, але в основному нікого не евакуйовували", – прокоментував для Українського радіо Микола Зінченко, координатор спостереження ОПОРА за виборами у Харківській області.

Таким чином, спростовується повідомлення ОПОРА про те, що хід голосування не переривався.

"На дільниці 631-252 голова сказав, що взяв на себе відповідальність, і вивели усіх, окрім нього та представників поліції. Там провели 15-хвилинний обшук, склали акт про огляд приміщення і усіх завели назад.

Єдине, що викликає підозри, за словами Миколи Зінченка – те, що усі 14 дільниць були на одному окрузі, 169 окрузі міста Харкова.

Зазначимо, 21 липня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали свою роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00 години. Голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що в Україні станом на 11 годину відкрилися всі виборчі дільниці, з яких 27 – із запізненням.

За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагаються 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати.

Фото ОПОРА