Чи корисно заморожувати овочі та фрукти — роз’яснення дієтолога

Чи корисно заморожувати овочі та фрукти — роз’яснення дієтолога

Дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" пояснила, чи корисно заморожувати овочі, фрукти та ягоди.

Ведуча:

Тетяна Дем’яненко

Найкориснішим видом заготовок овочів, фруктів та ягід є заморозка, оскільки стиглі плоди на зиму зберігаються у такому стані, як вони є.

Найцінніше в цих плодах — це те, що і них зберігаються вітаміни, насамперед, вітамін С, саме у такій формі, яка найкраще засвоюється і яка приносить користь організму. Це саме кольоровий вітамін С, поєднаний з кольоровими пігментами плодів.

Споживати взимку заморожені овочі, фрукти та ягоди важливо, тому що саме взимку є дефіцит вітаміну С. Інші вітаміни, наприклад вітаміни групи В, з яйцями або молочними продуктами.

Таким чином, коли ми заморожуємо продукти, то зберігаються всі їхні корисні властивості. Але заморожувати варто так, щоб ви з’їли всі ці ягоди до наступного сезону.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com