Комітет виборців зафіксував незаконну агітацію у день виборів

Комітет виборців зафіксував незаконну агітацію у день виборів

Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували наявність незаконної агітації в день голосування, що є порушенням виборчого законодавства у день проведення парламентських виборів.

"Спостерігачі КВУ повідомили про наявність в день голосування матеріалів незаконної агітації. За оцінкою спостерігачів КВУ найбільше матеріалів незаконної агітації поширюється від імені політичних партій ("Слуга Народу", "Опозиційна платформа — "За Життя", "Опозиційний блок"). Також наявні матеріали ще від імені 5 політичних сил (Аграрна партія України, ВО "Свобода", "Голос", "ЄС'', ВО ''Батьківщина'') і низки кандидатів у одномандатних округах.

Зазначається, що деякі з таких агітаційних матеріалів було поширено безпосередньо перед днем голосування. 

"Так, у Миколаєві розклеєні агітаційні листівки, виконані в стилістиці політичної партії "Слуга народу", на яких зображено виборчий бюлетень із двома прізвищами кандидатів, одне із яких закреслено. У Вінниці в день голосування розміщено агітаційні матеріали від імені Аграрної партії України, ВО "Батьківщина", партії "Опозиційна платформа — За життя", кандидата Олександра Околіта", — повідомляють у КВУ

Зазначимо, 21 липня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали свою роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00 години.

За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагаються 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати.