ОБСЄ закликала українську владу завершити розслідування справи вбивства Шеремета

ОБСЄ закликала українську владу завершити розслідування справи вбивства Шеремета

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликала українську владу якнайшвидше завершити розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться у заяві організації.

"Скоєне три роки тому вбивство Павла Шеремета залишається нерозкритим та продовжує справляти негативний вплив на свободу слова, свободу ЗМІ та безпеку журналістів. Українська влада зобов'язана забезпечити, аби його вбивство так само, як і всі інші напади на журналістів й вбивства журналістів були розкриті, а виконавці та замовники цих злочинів — притягнуті до відповідальності. Безкарність за такі злочини є неприйнятною та породжує подальші злочини", — зазначив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля в центрі Києва. Українська влада кваліфікує його загибель як умисне вбивство, проте ні замовників злочину, ні виконувачів досі не знайдено.

20 липня, вранці, у треті роковини загибелі журналіста Павла Шеремета відбулася акція "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді". Акція пройшла на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві. Саме там вибухнув автомобіль, у якому їхав журналіст. Участь в акції взяли участь народні депутати, колишні колеги Шеремета та тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Видання "Українська правда", в якому працював журналіст, підготувало заяву, в якій закликало піти у відставку керівництво ГПУ, МВС та Нацполіції через нерозкриття вбивства Шеремета.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 23 липня очікує отримати звіт від генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голів Нацполіції та СБУ щодо ходу розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Фото з місця акції — Ірина Славінська