Яким має бути корисний раціон влітку — поради дієтолога

Яким має бути корисний раціон влітку — поради дієтолога

Президент Асоціації дієтологів України Олег Швець в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" порадив, яким має бути корисний раціон влітку, аби взимку почуватися бадьоро.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва, Дмитро Білобров

Якщо ми говоримо про фрукти на ягоди, то краще дотримуватись норми. На сьогодні Всесвітня організація здоров’я та Міністерство охорони здоров’я рекомендують 300 грамів фруктів на ягід на день.

Перебільшення цієї норми може загрожувати тим, що, фрукти та ягоди, окрім корисних речовин, мають і багато калорій у своєму складі. Люди, які їдять забагато фруктів на ягід, мають також ризик набору зайвої ваги.

Щодо овочів, їх можна їсти, скільки завгодно. Це дуже корисна група продуктів, і, на відміну від фруктів, вони мають набагато менше калорій.

Нам варто обмежувати себе в обробленій їжі, тобто тій, яка на виробництві пройшла харчову обробку. Вони є основним джерелом не дуже корисних речовин, наприклад, цукру, жиру, трансжирів, солі тощо.

Щодо розвантажувальних днів, то якщо ми говоримо про людину без проблем з вагою, то вона може мати збалансоване харчування щодня, і тоді немає необхідності у розвантажувальних днях. Якщо ми говоримо про людей із зайвою вагою, то коли людина буде 1-2 рази на тиждень утримуватись від калорійних продуктів, а ще краще — споживати лише безкалорійні напої, то вона більш швидко зменшить зайву вагу.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com