Українська влада боїться закордонних українців, бо на цей електорат важко вплинути — Ратушний

Українська влада боїться закордонних українців, бо на цей електорат важко вплинути — Ратушний

Українська влада боїться закордонних українців, бо на цей електорат важко вплинути, переконаний голова Української всесвітньої координаційної ради (УВКР) Михайло Ратушний. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Явка українців за кордоном на парламентських виборах буде меншою, ніж на президентських. Це вже відчувається. Відпустки — вони і за кордоном відпустки. Крім того, закордонні українці відчувають, що від їхнього голосування мало що залежить", — зазначив Михайло Ратушний.

Голова УВКР зауважив, що українські громадяни за кордоном не мають своїх виборчих округів і своїх репрезентантів.

"З усіх політичних партій, лише 6 партій згадали, що вони будуть забезпечувати інтереси українців, щоб ті не виїжджали, але жодна політична партія не взяла у свій партійний список жодного представника громадян України за кордоном. Громадяни за кордоном не мають можливості, тобто не мають своїх виборчих округів і своїх репрезентантів", — сказав він.

Ратушний наголосив, що українська влада боїться закордонних українців, бо на цей електорат важко вплинути, і тому почала з ним загравати.

"Українська влада і далі продовжує боятися закордонних українців, але вона стала хитріша. Вона почала з ними загравати. Це було і за часів Порошенка, і це продовжується зараз. Чому боїться? Тому що це той електорат, на який не можна вплинути. Цей електорат є більш незалежним", — прокоментував Ратушний.

Крім того, Михайло Ратушний вважає, що ідея подвійного громадянства для закордонних українців "є позитивним сигналом для українців етнічного походження".

Зазначимо, як повідомили в Офісі президента, Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини.

Прослухати повну версію.

На фото —  Михайло Ратушний