Держкіно презентувало трейлер до фільму про Стуса (відео)

Держкіно презентувало трейлер до фільму про Стуса (відео)

Державне агентство України з питань кіно представило новий офіційний трейлер біографічного фільму про українського поета Василя Стуса під назвою "Заборонений".

Про це поінформували в прес-службі Держкіно.

Картина оповідає про останні роки життя Василя Стуса, його боротьбу з системою, а також про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з в'язниці на свободу.

 

"Фільм про Василя Стуса  одного з найактивніших представників дисидентського руху в Україні, вийде на широкі екрани до Дня пам'яті поета. Сподіваюся, до готового фільму буде прикута така ж особлива увага, як і під час його виробництва",  зазначив голова Держкіно Філіп Іллєнко.

Режисер картини — Роман Бровко, автори сценарію — Артемій Кірсанов і Сергій Дзюба. Головні ролі в картині виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленников, Євгенія Гладій, Віталій Салій.

Варто відзначити, що раніше з сценарію фільму була вирізана сцена останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат Віктор Медведчук.  Після того, як стало відомо про видалення сцени, керівництво Міністерства культури України та Держкіно разом з авторами фільму були піддані критиці, також прем'єр Гройсман закликав їх зробити все можливе, аби історія життя Стуса була розказана повністю і без спотворень.

Згодом, на тлі скандалу в мережі, знімальна група фільму пообіцяла, що вирізана сцена останнього суду над поетом буде дознята. У підсумку сцену в кінострічку включили. 

Прем'єра фільму запланована на 5 вересня 2019 року. 

Фото: Держкіно