Зебра Новоприйдешня: "Парламентський бестіарій" досліджує учасників парламентських виборів

Зебра Новоприйдешня: "Парламентський бестіарій" досліджує учасників парламентських виборів

Політичні звірі та де їх шукати — про це в ефірі програми "Парламентський бестіарій" на Радіо Промінь розповідають політролі Антон Суслов та Станіслав Шулімов.

Ведучі:

Ярина Скуратівська, Євген Павлюковський

Об’єкт дослідження: політична партія "Слуга народу".

Вид.  Nevidomius peremogius або Зебра новоприйдешня.

Ареал поширення. Наш сьогоднішній вид зебри, який раніше проживав у Країні Мрій, — тваринка нова для території України. У 2019 році, несподівано для вчених, відбувся надзвичайний сплеск народжуваності серед представників новоприйдешніх. Як наслідок, ці милі на перший погляд створіння заселили усю територію нашої держави.  

Умови виживання. Оптимальними природно-соціальними умовами для зебри новоприйдешньої є ті, які найбільше нагадують територію її походження: наявність мрійників звичайних та правдорубів бориспільських. Зебри підтримують ідею контактних зоопарків (де можна доторкатись до тварин), а також виступають за можливість забирати тваринок з парламенту. Наш сьогоднішній вид любить рахувати не тільки смужки, тому підтримує референдуми і збирається нарешті провести перепис. Вчені показують, що зебри новоприйдешні люблять бігати,  а тому планують будувати бетонні дороги.

Причини розмноження. Цього року вид розмножується небаченими темпами. Такому буйному розвитку сприяло цвітіння популістоквітки та надія представників виду homo sapiens у світле майбутнє. Важливо, що технологічний прогрес, поширення Інтернету та плюсовий заряд інформаційного повітря значною мірою допомагають пришвидшувати розмноження зебр.  

Захист від  хижаків, шкідників та паразитів. Зебра новоприйдешня, хоча прямо і не пише про плани членства у вже знайомих нам Європейському лісі та НАТО, проте виступає за подальше розширення співпраці з ними. Хоча окремі представники виду визнають загрозу з боку ведмедів, інші наголошують на необхідності діалогу. Як кажуть зоологи, в кожній зебрі має бути трохи таємничості.

Місце в харчовому (політичному) ланцюгу. Деякі вчені висловлюють припущення, що цей вид зебр входить не тільки до політичного, але й економічного ланцюга — разом із видом зелених коників-стрибунців. Хоча це остаточно й не доведено. Потенційно зебри можуть потоваришувати з пандами голосистими. Хоча більшість зоологів у це не надто вірять та переконують, що цього року зебри зможуть обійтись і без інших видів, аби освоїти парламентські землі.

Еволюційний прогноз. Оскільки зебри є новоприйдешніми, вчені досі достеменно не знають про усі особливості їхнього онтогенезу. Наразі встановлено тільки одне: саме зебри своїми копитами творитимуть найближчі 5 років нашого з вами життя.

Досліджуй  зараз.

Бо... після виборів піддослідним можеш стати ти.

 

У попередніх серіях:

Серія 1. Тигрюля Змієподібна

Серія 2. Панда Голосиста

Серія 3. Грицевус Міноборонівський

Серія 4. Броненосець Шоколадний

Серія 5. Вуглерій Зажиттєвий

Серія 6. Вілкулець Хозяйственницький

Серія 7. Півень Короволюбний

Серія 8. Смешок Контррозвідувальний