У МЗС назвали нову путінську паспортизацію українців загрозою всій Європі

У МЗС назвали нову путінську паспортизацію українців загрозою всій Європі

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян  мешканців Донецької і Луганської областей України. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У МЗС заявляють, що такі дії РФ є втручанням у внутрішні справи України і серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті.

"Симптоматично, що цю провокацію зроблено у відповідь на ініціативи української сторони з деескалації ситуації. Незважаючи на численні заяви про прагнення якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України",  йдеться у заяві.

У міністерстві заявили, що кремлівські укази щодо "паспортизації" не визнаватимуться українською стороною. Відомство вже підготувало на розгляд РНБО України перелік заходів для захисту національної безпеки, законних прав та інтересів громадян України відповідно до міжнародного права та законодавства України.

У МЗС очікують від  міжнародних партнерів невизнання цих російських документів та будь-яких правочинів, посилення індивідуальних та секторальних санкцій як єдиного міжнародного інструменту примусу Кремля до миру.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, який дозволяє отримати російське громадянство у спрощеному порядку українцям, які раніше жили в будь-якому районі Луганської чи Донецької областей України.

Фото: 5 канал