Прізвище прем'єра залежить від партнерів "Слуги народу" по коаліції ─ Валерій Пекар

Прізвище прем'єра залежить від партнерів "Слуги народу" по коаліції ─ Валерій Пекар

Прізвище прем'єр-міністра України залежить від партнерів "Слуги народу" по коаліції у новому парламенті, переконаний викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, член Виборчої ради UA Валерій Пекар. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень", спрогнозувавши, хто буде очільником нового уряду.


Ведучий:
Роман Коляда

"Прем'єра обирають не громадяни, не президент України. Прем'єр-міністра визначає конфігурація парламентської більшості. З ким "Слуга народу" ввійде в коаліцію, від того буде залежати, хто у нас буде прем'єр-міністром", ─ зазначив Валерій Пекар.

Читайте також: Які партії можуть сформувати коаліцію в оновленому парламенті ─ прогноз Валерія Пекаря

Експерт зауважив, що є два підходи до формування нового уряду.

"Один підхід є традиційним ─ політичний уряд, коли збираються люди, які перемогли на парламентських виборах та ділять між собою портфелі та грошові потоки. Якщо ми побачимо щось таке, це значить, що в країні нічого не змінилося, корупція зростає і великих змін очікувати не треба, оскільки зміни залежать не тільки від парламенту, але і від уряду. Альтернативним варіантом є професійний уряд, коли до уряду запрошуються незалежні, з абсолютно чистою, білою репутацією, кваліфіковані фахівці з міжнародним досвідом, які конкретно беруть і роблять необхідні для країни зміни", ─ сказав він.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбудуться дострокові парламентькі вибори. Прем’єр-міністр призначається на посаду Верховною Радою України за поданням президента України. Водночас це подання президент вносить за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді.

Прослухати повну версію.

На фото ─ Валерій Пекар