В офісі Зеленського не розуміють значення параду — офіцер резерву Мирослав Гай

В офісі Зеленського не розуміють значення параду — офіцер резерву Мирослав Гай

В офісі президента України Володимира Зеленського не розуміють значення параду, переконаний офіцер резерву, волонтер, блогер, заступник голови Ради резервістів при Генштабі, керівник благодійного фонду "Мир і Ко" Мирослав Гай. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Скасування параду — це не свідоме рішення президента, а популістське. Ми порахували, якщо поділити всю суму на армію, то виходить по 1000 гривень хлопцям, які погоди не роблять", — зазначив Мирослав Гай.

Гай вважає, що в офісі Володимира Зеленського не розуміють значення параду.

"Я так розумію, в офісі Зеленського не розуміють значення параду. Насамперед, в умовах інформаційної війни парад — це потужний захід консолідації громадян. Він і бабусі, і студенту показує, що в Україні є армія. Оскільки для нашого населення війна та армія є абстрактними", —  сказав він.

Окрім того, офіцер резерву зауважив, що парад був потужним дипломатичним заходом.

"Це був потужний дипломатичний захід, тому що такої кількості країн НАТО, які були в Україні поза блоком України, не було ніде. В Україні парадом пройшлися всі наші союзники, і це був потужний дипломатичний крок. Я вважаю, що парад є важливим, особливо, коли минулого року пройшли молоді та літні ветерани", — прокоментував Гай.

Він також додав, що "українське суспільство покаже, що парад буде, просто він буде у нашому форматі".

Зазначимо, президент Володимир Зеленський анонсував проведення святкувань до Дня Незалежності "у новому форматі". Замість параду вирішили 300 млн гривень виділити українським військовим.

Прослухати повну версію.

Фото з військового параду 2018 року, автор — Ірина Басенко