Мера Одеси визнали невинуватим у розкраданні 185 мільйонів гривень

Мера Одеси визнали невинуватим у розкраданні 185 мільйонів гривень

Колегія суддів Малиновського районного суду Одеси під головуванням судді Сергія Черевка визнала одеського міського голову Геннадія Труханова невинуватим у заволодінні коштами одеського міського бюджету.

Вирок на 400 сторінок почали зачитувати ще 4 липня і закінчили лише 9-го, повідомляє Радіо Свобода.

Також судді не визнали провини інших посадових осіб – заступника міського голови Павла Вугельмана, голову постійної комісії з комунальної власності Василя Шкрябая, директора муніципального департаменту комунальної власності Олексія Спектора, його заступника Володимира Радіонова, директора ТОВ "Девелопмент Еліт" Петра Загодіренка, директора ТОВ "Valton Group" Ігоря Кравченка та директора оціночної компанії "Брокбізнесконсалт" Галини Богданової.

Проте прокурори САП категорично не погоджуються з вказаним судовим рішенням, відповідну заяву оприлюднила прес-служба відомства. 

"На думку сторони обвинувачення детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП проведено всебічне, повне та неупереджене досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, зібрано численну кількість належних та допустимих доказів, які у своїй сукупності у повному обсязі доводять винуватість Одеського міського голови та інших осіб у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Зважаючи на це, після ознайомлення з повним текстом вироку, прокурорами САП буде подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду", — йдеться в повідомленні.

За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в грудні 2016 року посадові особи Одеської міської ради разом створили схему з продажу одеситам приміщень заводу "Краян" за завищеною щонайменше вдвічі ціною — 185 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, у лютому 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема чинному меру. Ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міськрада купила будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйонів гривень. Апеляційний суд залишив Труханова на посаді мера.

Фото: УНІАН