Суд відмовився знімати Саакашвілі з виборів

Суд відмовився знімати Саакашвілі з виборів

Шостий апеляційний адміністративний суд 6 липня відмовив у задоволенні позову Партії пенсіонерів України до ЦВК щодо правомірності реєстрації екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі кандидатом в народні депутати за списком партії "Рух нових сил".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Суд вирішив: у задоволенні адміністративного позову Партії пенсіонерів України до Центральної виборчої комісії (третя особа - партія Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил") про визнання протиправною та скасування постанови (про реєстрацію Саакашвілі - ІФ) ... відмовити повністю", - зачитав рішення суду головуючий суддя.

Також суд постановив стягнути з Партії пенсіонерів України судовий збір за подачу адміністративного позову в сумі 1 921 грн.

Рішення суду вступить у дію після закінчення терміну на апеляційне оскарження, яке може бути здійснене через Касаційний адміністративний суд в складі Верховного суду. 

Як повідомлялось раніше, позивач хотів скасувати через суд постанову ЦВК від 29 червня в частині реєстрації Саакашвілі для участі в парламентських виборах 21 липня.

У Партії пенсіонерів вважають, що Саакашвілі не проживав в Україні безперервно протягом 5 років як її громадянин, що є вимогою до кандидата в депутати.

Раніше повідомлялось, що Печерський районний суд Києва розглянув позов лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та підтвердив факт його проживання в Україні упродовж п'яти років. Це робить законною його реєстрацію кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня. 

Нагадаємо, у партії Саакашвілі назвали першу п'ятірку кандидатів. Очолює список сам Саакашвілі, другий у переліку — екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, третій номер — народний депутат 7-го скликання Олесь Доній, четверта — одеська шахістка Наталя Жукова, п’ятий — екс-міністр економіки Володимир Лановий.