Центрвиборчком заявив, що не встигне надрукувати бюлетені після пережеребкування

Центрвиборчком заявив, що не встигне надрукувати бюлетені  після пережеребкування

ЦВК повідомляє, що в разі необхідності проведення нового жеребкування не буде можливості надрукувати необхідну кількість бюлетенів. Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

"Ця ситуація може мати наслідком порушення прав та законних інтересів інших суб’єктів виборчого процесу та законного перебігу виборчого процесу в цілому як реалізації права виборців на вільне волевиявлення", — йдеться в повідомленні

ЦВК наголошує, що жеребкування щодо визначення номерів політичних партій для розміщення їх назв у бюлетені, відповідно до закону, має проводитися не пізніше як за двадцять чотири дні до дня голосування, і воно було проведене 26 червня.

В ньому взяли участь усі політичні партії та кандидати в народні депутати, які на той час були зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Постановою ЦВК від 26 червня 2019 року № 1345 було затверджено форму, колір і текст виборчого бюлетеня для голосування.

Нагадаємо, 4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд за позовом Аграрної партії України своїм рішенням зобов'язав Центральну виборчу комісію провести нове жеребкування. 

Фото: Espresso.tv