Одеський суд зачитуватиме вирок Труханову близько 25 годин

Одеський суд зачитуватиме вирок Труханову близько 25 годин

Сьогодні у Маліновському районному суді почалося оголошення вироку меру Одеси Геннадію Труханову та ще кільком особам, підозрюваним у відмиванні коштів на продажі приміщення заводу "Краян".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Головуючий суддя Сергій Черевко зазначив, що оголошення вироку може зайняти близько 25 годин. Назадовго  після початку оголошення вироку, процедуру перервали через повідомлення про те, що будівля суду начебто замінована.

"За нашими підрахунками, на оголошення вироку піде близько 25 годин. Враховуючи, що 8-годинний робочий день, думаю, неважко підрахувати, коли буде оголошено його резолютивну частину, яка цікавить безпосередньо пресу. Наразі я вимушений оголосити перерву в оголошенні вироку у зв'язку з повідомленням про мінування будівлі суду. Прошу всіх залишити приміщення", — сказав суддя і пообіцяв, що засідання поновиться після перевірки повідомлення про мінування.

За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в грудні 2016 року посадові особи Одеської міської ради разом створили схему з продажу одеситам приміщень заводу "Краян" за завищеною щонайменше вдвічі ціною — 185 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, у лютому 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема чинному меру. Ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міськрада купила будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйонів гривень. Апеляційний суд залишив Труханова на посаді мера.

Фото: УНІАН