Спостерігачі ПАРЄ достроково припиняють роботу в Україні

Спостерігачі ПАРЄ достроково припиняють роботу в Україні

Після відкликання запрошення на дострокові вибори до Верховної Ради спостерігачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в Україні достроково завершують свою роботу. Про це повідомляє прес-служба асамблеї.

Зазначено, що делегація асамблеї перебувала в Києві 2 і 3 липня 2019 року, щоб оцінити передвиборчий клімат напередодні дострокових парламентських виборів у Раду.

"У листі від 2 липня 2019 року спікер Верховної ради Андрій Парубій повідомив президенту ПАРЄ Ліліані Морі Паска, що Верховна Рада відкликала своє запрошення спостерігати за достроковими парламентськими виборами в Україні 21 липня 2019 року. В результаті цього рішення передвиборча делегація вирішила достроково припинити свою діяльність" , — наголошується в повідомленні.

Зазначено, що всі заплановані спостерігачами ПАРЄ зустрічі були скасовані.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паска заявила, що Україна зобов'язана щороку запрошувати спостерігачів ПАРЄ для моніторингу виборчих кампаній.

Нагадаємо, у вівторок голова парламенту Андрій Парубій відкликав своє запрошення для міжнародних спостерігачів від ПАРЄ на позачергові вибори в Раду.

Фото: 24 канал