На Київщині відбудеться мистецький мультидисциплінарний фестиваль просто неба

На Київщині відбудеться мистецький мультидисциплінарний фестиваль просто неба

Про мультидисциплінарний фестиваль Osten-Sacken Off-Stage в ефірі програми "ART-Панорама" на Радіо Промінь розповіла організаторка фестивалю Євгенія Радіщева.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Просто неба біля напівзруйнованого маєтку ХІХ сторіччя Остен-Сакенів, який міститься у селищі міського типу Немішаєві, що на Київщині, уже вчетверте проходить фестиваль Osten-Sacken Off-Stage. Цей освітній фестиваль створювався для того, щоб показати нові підходи до театральних практик. Тобто організовували його як фестиваль "поза сценою".

Цього року фестиваль розширив свої повноваження, з’явилися нові цілі та мета. За словами організаторки фестивалю Євгенії Радіщевої, фестиваль "трансформує руїну з архіву минулого на простір взаємодії".

"Для нас важливе привернення уваги до самої руїни. Цього року ми досліджуємо тему синергії, тому ми запрошуємо колективи та артистів з різних мистецьких сфер. Нам цікаво досліджувати цю історію, як ми можемо взаємодіяти і як ми можемо створювати проекти на межі між різними мистецькими сферами, де театр може поєднуватися з музикою, музика — з кіно, а кіно — з ленд-артом" — ділиться планами організаторка.

Osten-Sacken Off-Stage 2019 — це мультидисциплінарний фестиваль, тому його програма буде дуже різноманітною та насиченою.

"Театр представлятимуть три вистави. Одна з них Сашка Брами, "Осінь на Плутоні". Також у нас буде майстерня "Герць" і Театр анімаційного мистецтва з виставою "Кіт, що гуляє сам по собі". Буде велика музична програма, на основній локації щовечора виступатимуть шість музичних гуртів. Також будуть дві нічні вечірки електронної музики на додатковій локації", — розповіла Євгенія Радіщева.

Ще одна складова програми фестивалю в Немішаєві — ленд-арт.

"Ми співпрацюємо з різними художниками, зокрема з платформою "Острів". Вони створюватимуть мобільні інсталяції по всій території фестивалю, а також статичні об’єкти, які в майбутньому стануть основою для публічного простору", — анонсувала організаторка.

Також на фестивалі буде кінопрограма та зустрічі з режисерами фільмів, які демонструватимуть на фестивалі. Окрім цього, в окрему програму винесено документальні вистави та публічні читання п’єс, авторами яких є підлітки з прифронтових зон.

Фестиваль відбудеться у смт. Немішаєве 4-7 липня.

Фото з фестивалю 2018 року. Фото Олексія Товпиги