На Майдані збираються люди через останні рішення ЦВК

На Майдані збираються люди через останні рішення ЦВК

Ввечері 2 липня на Майдані Незалежності у Києві зібралися люди на акцію протесту через рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатами у народні депутати екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія.

Як виглядає на відеотрансляціях, зібралися кілька сотень людей.

Про зустріч небадужих на Майдані повідомив на своїй сторінці у Facebook активіст Роман Сініцин. 

"Російського пропагандиста Шарія та шістку Януковича Клюєва зареєстровано кандидатами в депутати. Зареєстрували, хоча вони не жили останні 5 років в Україні і по закону взагалі не мали жодних шансів бути зареєстрованими. А в цей час з тюрем випускають терористів та вбивць небесної сотні", — йдеться у повідомленні.

Крім того, про зустріч на Майдані повідомили Мустафа та Масі Найєми. 

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія, серед іншого, схвалила рішення про реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати.

Напередодні Верховний Суд зобов’язав ЦВК повторно розглянути документи щодо реєстрації кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва.

23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати Клюєва кандидатом на окрузі № 46 на позачергових парламентських виборах. Ліберальна партія України просила суд визнати протиправним і скасувати це рішення.

Відповідно до вимог Конституції, серед вимог до кандидата у народні депутати є проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

За часів президентства Віктора Януковича Андрій Клюєв був першим віце-прем'єром, секретарем РНБО і главою Адміністрації президента. В Україні з 2014 року він перебуває в розшуку.

Архівне фото, facebook.com/UACEC