Чи варто їсти пельмені — пояснює біологиня

Чи варто їсти пельмені — пояснює біологиня

Що ви їсте на вечерю? Любите нашвидкуруч зварити пельмені чи вареники? Ну звісно, хто ж не любить! Та чи корисна така їжа для здоров’я? Скажемо чесно — не дуже. Але не переймайтеся! Ніхто не забороняє їсти пельмені. Про те, як це робити з користю говорили в ефірі Радіо Культура в програмі ФізКультура.

Ведуча:

Дар’я Озерна

Пельмені це тісто, м’ясо та економія часу. Вони дають ситість, а якщо трішки переїсти — то важкість і зайві калорії. І зовсім не дають вітамінів і клітковини. Що робити?

Робити салат, пока варяться пельмені! Овочевий салат дасть те, чого бракує пельменям — вітаміни, мікроелементи, антиоксиданти і клітковину. Салат заповнить шлунок, але відкладе калорії на боках. Салатом можна довго хрумкотіти — а це задовольняє потреби мозку та заспокоює після важкого дня.

Що ще? До пельменів чи вареників беріть сметану чи йогурт, але аж ніяк не майонез! Молочнокислі продукти — це здорові жири, кальцій, білок та корисні для кишківника бактерії. А до салату беріть олію, горіхи та насіння. Порцію пельменів і вареників поступово зменшуйте.

Вечеря — це не лише поживні речовини, але й емоційна розрядка, задоволення та спілкування з близькими. Перетворіть вечерю на приємний і корисний ритуал.

Тож як братимете в магазині чергову пачку напівфабривкатів, не забудьте про капусту, моркву і сметану!

Весь ефір слухайте тут

Фото pixabay.com