Якщо не буде вагового контролю вантажівок, обсяги ремонтів доріг зростатимуть — експерт

Якщо не буде вагового контролю вантажівок, обсяги ремонтів доріг зростатимуть — експерт

Якщо не буде вагового контролю вантажівок, ремонти доріг є марними, переконаний експерт з транспортних питань Олександр Кава. Про це він повідомив у ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Що стосується автодорожньої мережі України, то ситуація загалом не є дуже приємною, оскільки понад 90% автомобільних доріг є у неналежному стані. І така ситуація склалася з двох причин. Перша — дорожня галузь хронічно недофінансовується. Друга — перевантажені вантажівки", — зазначив Олександр Кава.

Експерт з транспортних питань зауважив, що зараз спостерігаються численні порушення стандартів ваги автомобілів, і автомобільні дороги не можуть витримати таких навантажень.

"У нас діє стандарт, що максимальна вага автомобілів може бути 40 тонн, за умови, якщо у автомобіля не менше 5 вісей. Але при цьому Укртрансбезпека не зупиняє фури, які важать 120-130 або навіть 202 тонни. Автомобільні дороги такі навантаження витримувати не можуть", — сказав він.

Кава наголосив, що якщо не буде вагового контролю вантажівок, то потреба в ремонтах доріг зростатиме.

"Зараз, на жаль, немає системи ефективного вагового контролю. Якщо не буде вагового контролю вантажівок, то ті ремонти доріг, які зараз проводяться, марні. Обсяги ремонтів збільшилися в 10 разів", — прокоментував експерт.

Прослухати повну версію.

Фото - pixabay.com